Krevní plazma je cenná tekutina, která je v současnosti nenahraditelná. Je využívána pro výrobu léků, které pomáhají zachraňovat životy a bez nichž by se mnozí pacienti neobešli. V lékařství se používají v celé řadě případů od vážných stavů po nehodách až po léčbu imunitního systému. Na každém dárci a odběru tak proto opravdu záleží. Pomáhat přitom můžete třeba i vy. Plazmu můžete bezpečně darovat v plazmaferetických centrech společnosti Sanaplasma, která má mnohaleté zkušenosti.

Bezpečný odběr

     Zdraví a bezpečnost jsou pro společnost Sanaplasma na první místě. S ohledem na aktuální situaci související s Covid-19 proto zavedla zvýšená hygienická opatření, aby eliminovala možná rizika a chránila dárce. Příkladem je pravidelné dezinfikování prostor, zajištění dostatečných odstupů v čekárnách i mezi lůžky nebo měření teploty při vstupu. Při návštěvě plazmaferetického centra tak máte jistotu, že je na vaši bezpečnost kladen maximální důraz.

Bonus pro pravidelné dárce

     Protože si Sanaplasma svých dárců velmi cení, rozhodla se jako poděkování zavést také bonus za pravidelní darování. Od 1. října do 31. prosince 2020 dostanete za pátý odběr navíc 150 Kč. Za každý odběr pak máte nárok na úhradu nákladů ve výši 700 Kč. Při návštěvě plazma centra jsou samozřejmě k dispozici také káva a voda, noviny a wifi zdarma.

     Odběrové centrum v Ústí nad Labem je pro vás stále otevřené a najdete jej na adrese Dlouhá 3458/2A v budově Paláce Jordan. Kontaktovat jej můžete na tel.: 477 822 848 nebo e-mailu: usti@sanaplasma.com.

     Odběrové centrum v Mostě je pro vás stále otevřené a najdete jej na adrese Radniční 3400 ve druhém patře obchodního domu Central. Kontaktovat jej můžete na tel.: 474 336 013 nebo e-mailu: most@sanaplasma.com.

Další informace k darování plazmy najdete také na: www.sanaplasma.cz