Minulý týden jsme Vás informovali o úspěchu paraplavkyně Alex Borské, dnes přinášíme celkové výsledky mladých sportovců z Ústeckého kraje z Olympiády dětí a mládeže.

Za velmi vydařenou mohou považovat sportovci Ústeckého kraje XI. letní olympiádu dětí a mládeže, která se letos uskutečnila na jihu Čech. Nejvíce se činili plavci, kanoisté či týmy míčových sportů. Podruhé v historii soutěže zvítězili v celkovém hodnocení sportovci z Hlavního města Prahy. Ústecká výprava si z Jihočeského kraje odvezla pěknou sbírku 63 cenných kovů a umístila se tak v celkovém pořadí na 6. místě mezi kraji. Oproti poslední letní dětské olympiádě je to výrazné zlepšení (45 medailí).

Mezi kolektivy zazářil basketbalový tým chlapců, který se radoval ze zlata. Nejcennější kov také získaly například badmintonistky či stolní tenisté. Stříbro si odváží dívčí volejbalový a softballový tým. Bronz pak vybojovaly chlapecké týmy ve volejbale, fotbale a házené.

Mezi jednotlivci dominovali plavci a plavkyně. Nejúspěšnějším sportovcem celé ústecké výpravy byl Petr Šolín, který získal neuvěřitelných 11 medailí (5 zlatých, 5 stříbrných, 1 bronzovou). Paraplavkyně Alex Borská se dobře naladila na Paříž a získala tři zlaté medaile. Přehled všech medailistů Ústeckého kraje najdete ZDE.

Olympijskou štafetu nyní přebírá Moravskoslezský kraj, který již za šest měsíců přivítá v roce 2025 zimní edici a další letní ODM se bude konat v roce 2026 poprvé v historii v Hlavním městě Praze.

Volejbalisté získali stříbrné medaile

(Úvodní foto: Obrovská euforie basketbalistů po finálovém utkání)

(zdroj: kr-ustecky.cz)