Karate je bojové umění sebeobrany bez použití zbraní. Jeho podstata je založena na velice účinných obranných (včetně dynamicky útočných) technik, při kterých je plně využíváno celé tělo. Cvičení technik Karate rozvíjí u každého jedince úžasnou duševní a tělesnou rovnováhu, posiluje celé tělo a v neposlední řadě zvyšuje schopnosti každého cvičence, bojovníka…
Hlavním trenérem členů oddílu Karate klub Teplice je pan Milan Bruch, který má dlouholetou praxi v tomto sportu, kterému se věnuje více než 40 let také jako trenér. Za tuto dobu posbíral nepřeberné množství zkušeností a úspěchů nejen vlastních, ale i společných, kterými se může pyšnit celý oddíl Karate Teplice. Milan Bruch je držitelem 4. dan čili 4. mistrovského stupně v karate. Každý rok se pravidelně účastní soustředění, při kterých se setkává s největšími mistry světového Karate.

Trenér Milan Bruch se Štěpánem Hrbkem

Získané zkušenosti předává svým svěřencům. Na podzim roku 2022 se stal také jeho žákem, tehdy ještě pětiletý Štěpán Hrbek, který svou pílí, umem a pod vedením takto úspěšného trenéra, začal rychle získávat zkušenosti a různá medailová ocenění na soutěžích v ČR, které ho dovedly až k reprezentaci ČR na mistrovství světa Karate v Bělehradě, které se konalo v listopadu 2023. Tento Štěpánův úspěch motivoval jeho devítiletého bratra Adama (na úvodních snímcích) k tomu, aby se vydal také na cestu bojovníka Karate. Již po čtyřech měsících pilného tréninku získává medaile na soutěžích v ČR.
Trenér Milan Bruch se pravidelně účastní se svým klubem různých velkých závodů jak v ČR, tak také v zahraničí. Z těchto soutěží si všichni vozí spoustu ocenění, včetně trenéra, který se účastní v kategorii veterán. V květnu se tepličtí karatisté úspěšně zúčastnili ve Slovinsku Mistrovství Evropy 2024, kde z více než 1 200 soutěžících byl Adam Hrbek třetí, jeho mladší bratr Štěpán „stál na bedně“ jednou jako vítěz a jednou za třetí místo. Soutěžil také trenér Milan Bruch a umístil se dvakrát na třetím místě.

Štěpán Hrbek

Přijďte se nezávazně podívat na náš trénink i vy, abyste se mohli přesvědčit, jak je tento sport krásný a úžasný. Pokud vás zaujmeme našimi výkony a přístupem, budeme moc rádi, pokud rozšíříte naše řady a přidáte se k nám. Najdete nás v tělocvičně Základní školy Sobědruhy, Bohosudovská 171. Každé pondělí a čtvrtek od 17:00 do 19:00 hodin.

(red.)