Na sobotu 20. dubna připravuje Knihovna Ústeckého kraje další Cestování všemi smysly, v rámci kterého se tentokrát vypraví do Japonska. Návštěvníci druhého multižánrového odpoledne se mohou těšit na přednášku, workshop skládání origami, prezentaci tradičních japonských zbraní a oděvů nebo na ochutnávku čajů a japonských sladkostí.

             Cestování všemi smysly se postupně stává nedílnou součástí programu Knihovny Ústeckého kraje. Lednová multižánrová akce přilákala více než 160 návštěvníků, kteří jako další destinaci, kam se s knihovnou vydají, vybrali Japonsko.

Druhé Cestování všemi smysly se uskuteční v sobotu 20. dubna. Účastníci výpravy do země vycházejícího slunce se mohou těšit na ochutnávku čajů a rýžových koláčků mochi, skládání papírových origami nebo interaktivní výstavu tradičních japonských oděvů a zbraní. Díky virtuální realitě budou mít účastníci akce možnost prohlédnout si zblízka ikonická místa, jakou jsou šintoistická svatyně Fushimi Inari Taisha, hora Fudži nebo centrum Tokia. Součástí akce bude i přednáška Jaroslavy Reicheltové, jejíž povídání nebude zaměřené na vyhlášená místa plnící stránky turistických průvodců, ale na praktické postřehy z opakovaných cest po této zemi. Mimo jiného si návštěvníci budou moci vyzkoušet karaoke koutek nebo se seznámit s japonskou poezií haiku.

Vstupné na akci je 50 Kč, děti do 15 let mají vstup zcela zdarma. Stejně jako v lednu bude tato akce opět přístupná a přívětivá vůči lidem s postižením zraku a sluchu. Podrobnější informace o programu multižánrového odpoledne Cestování všemi smysly: Japonsko jsou rozepsány na webových stránkách knihovny v záložce akce.

Cestování všemi smysly: Japonsko  – web knihovny 

 

Cestování všemi smysly: Japonsko – Facebook 

 

Cestování všemi smysly: Japonsko – promo video (Youtube)

 

Jan Černecký, Knihovna Ústeckého kraje