Po celý únor se mohou senioři v Litoměřicích zapojit do výzvy Přeplavme svůj La Manche a využít tak možnost zaplavat si každý čtvrtek zdarma v krytém plaveckém bazénu. Zahajovací plavání si nenechaly ujít zhruba tři desítky nadšených plavců. Další plavání vyhrazená zdarma pro seniory budou následovat 8., 22., a 29. února vždy od 9 do 11 hodin.

„Cílem této sportovní výzvy je, jako každoročně, uplavat společnými silami 34 kilometrů, tedy vzdálenost, jakou má kanál La Manche v nejužším místě. V loňském roce jsme společně uplavali dohromady 206 kilometrů,“ připomněla Ludmila Černá. Průkazky, do kterých si senioři zapisují uplavané kilometry, je možné vyzvednout buď v Knihovně Karla Hynka Máchy nebo v infocentru na Mírovém náměstí. Po skončení akce je pak odevzdají na uvedených místech. Souběžně s výzvou k plavání se senioři mohou zapojit i do kampaně La Manche na suchu. V tomto případě si do průkazek zapisují nachozené kilometry.

Sportovní výzva Přeplavme svůj La Manche v rámci projektu SenSen (Senzační Senioři) Nadace Charty 77 se koná každoročně od roku 2015. Patronkou projektu je dálková a zimní plavkyně Lucie Leišová. V Litoměřicích ji zaštiťuje spolek LiPen ve spolupráci Odborem sociálních věcí a zdravotnictví Městského úřadu v Litoměřicích a městskými sportovními zařízeními.

(zdroj: litomerice.cz)