Knihovna Ústeckého kraje na sobotu 20. ledna připravuje multižánrovou akci pojmenovanou Cestování všemi smysly: Afrika. Pro návštěvníky budou připraveny ochutnávky, bubnování, deskové hry nebo virtuální realita.

V sobotu 20. ledna se v Lidové části Knihovny Ústeckého kraje uskuteční multižánrová akce Cestování všemi smysly: Afrika. Jak již napovídá název, cílem akce je představit veřejnosti africký kontinent prostřednictvím nejrůznějších zážitků a všech pěti smyslů: dotekem, čichem, zrakem, sluchem i chutí.

„Návštěvníci se mohou těšit na nabitý odpolední program s ochutnávkou tradičních pokrmů a čajů, workshopem bubnování nebo interaktivní výstavou afrických předmětů, kterou pro účely této akce připravila ústecká zoologická zahrada. Chybět nebude ani cestovatelská přednáška nebo možnost navštívit stepi třetího největšího kontinentu prostřednictvím virtuální reality. V neposlední řadě si na své přijdou i rodiče s dětmi, pro které jsme připravili zážitkovou výtvarnou dílnu a tematické deskové hry,“ říká k připravované akci ředitelka knihovny Jana Linhartová. Zároveň doplňuje, že prioritou knihovny je akci zpřístupnit co nejširšímu okruhu uživatelů, včetně osob s nejrůznějšími handicapy. Proto bude například přednáška cestovatelky a spisovatelky Hany Hindrákové o Keni na místě tlumočena do českého znakového jazyka.

Vstupné na akci je 50 Kč, děti do 15 let mají vstup zcela zdarma. Podrobnější informace o programu akce Cestování všemi smysly: Afrika jsou rozepsány na webových stránkách knihovny v záložce akce.

 

Lednové Cestování všemi smysly je pilotní akcí tohoto formátu. Knihovna plánuje obdobné cestovatelské zážitky zprostředkovávat svým návštěvníkům pravidelně.

 

 

Jan Černecký, Knihovna Ústeckého kraje