Sobota 7. října 2023 pod Hazmburkem patřila hasičskému sportu. V Klapý se konalo sedmé kolo TFA ligy Severu (TFA = Toughest Firefighter Alive, česky Nejtvrdší hasič přežije). Při této slavnostní příležitosti předal hejtman Ústeckého kraje hasičům ze Stebna, Krásné Lípy, Košťan, Libouchce a Rumburku novou a moderní techniku. Ta hasičským jednotkám pomůže lépe reagovat na krizové situace a zefektivní jejich zásahy.

Obec Stebno, město Krásná Lípa a město Košťany převzaly speciální dvouosé požární přívěsy se specifickou výbavou k nouzovému ubytování osob. Součástí výbavy přívěsů jsou stany, vytápění, elektrocentrály, osvětlení, prostředky na sezení či ležení nebo pro zajištění občerstvení. Celková hodnota jednoho přívěsu činí 1 283 084 korun. Nákup techniky tak celkově vyšel na 3 849 252 korun. Přívěsy byly vysoutěženy již v roce 2022 a dodány v letošním roce.

Obec Libouchec a město Rumburk získaly speciální terénní vozidla SxS, obecně známé jako čtyřkolky. Jednotky sboru dobrovolných hasičů dostaly terénní vozidla s plnou výbavou, včetně výměnných sněhových pásů, přepravního přívěsu a hasicího zařízení. Nákup jednoho speciálu vyšel na 1 836 932,46 korun. Celková suma za oba stroje tak dosahuje 3 673 864,92 korun.

Příslušníci obdarovaných hasičských sborů s hejtmanem Ústeckého kraje Janem Schillerem (na fotu sedmý zleva)

 

(Úvodní foto: nová hasičská technika – speciální vozidla SxS a požární přívěsy s výbavou pro nouzové ubytování)

(zdroj: kr-ustecky.cz)