Správa železnic se připojila k Evropskému týdnu mobility, který hledá řešení šetrná k životnímu prostředí.

V rámci tohoto týdne se budeme těšit na vaše dotazy v Jihlavě, Ostravě, Ústí nad Labem, Praze a Olomouci. Vysvětlit výhodnost a přínosy vysokorychlostního spojení jsou připraveni naši odborníci a inženýři přímo na infostánku. Připraveny máme mapy, informační a propagační materiály a spoustu zajímavých informací pro občany a zástupce samospráv i média. Náš modrý VRTmobil (VRT=zkratka pro vysokorychlostní tratě) určitě nepřehlédnete. Vlaky jsou nejekologičtějším dopravním prostředkem a rychlovlaky na tom nebudou jinak. Toto cestování ušetří desítky tisíc tun škodlivých exhalací ročně. Proto jsme se i my připojili k Evropskému týdnu mobility zaměřenému na řešení šetrná k životnímu prostředí.

A kdo náš VRTmobil ve středu 20.9.2023 nestihne, může navštívit infocentrum Správy železnic v podchodu na ústeckém hlavním nádraží v pracovní dny od 11 do 17 hodin. Zájemci zde získají zejména informace o přípravě vysokorychlostní trati Drážďany – Praha. K dispozici jsou jim informační panely, které pokryjí celý rozsah přípravy této přeshraniční vysokorychlostní trati. Návštěvníci zde najdou také 3D model Krušnohoří, dozví se nejen detaily o přípravě jednotlivých úseků vysokorychlostních tratí, ale také o jejich vlivu na životní prostředí a ekonomiku.

Informační centrum Správy železnic Ústí nad Labem

 

A máme pro vás i nové informační desky s mapami a předpokládanými časy dojezdů vysokorychlostních vlaků. Nestíháte se za námi vydat? Stáhněte si je:

 

mapa_s_dojezdy_jihlava.jpg (23.7 MB) jpg
mapa_s_dojezdy_olomouc.jpg (22.2 MB) jpg
mapy_s_dojezdy_ostrava.jpg (25.7 MB) jpg
mapy_s_dojezdy_praha.jpg (24.5 MB) jpg
mapy_s_dojezdy_usti.jpg (24.6 MB) jpg

 

(zdroj: spravazeleznic.cz)