V příjemné atmosféře se nesla vernisáž výstavy fotografií Rainera Bacha s názvem Litoměřice očima cizince, který se zamiloval. V galerii ve vestibulu vlakového nádraží Litoměřice – město bude kolekce snímků zachycujících město a jeho okolí zdarma k vidění až do konce června.

Vernisáž uspořádalo město Litoměřice ve spolupráci se skupinou FotoporoT první květnový den u příležitosti zahájení letošní turistické sezóny. Byla vůbec první vernisáží, která se v bezmála dva roky fungující galerii, kde pravidelně vystavují své snímky místní fotografové, uskutečnila. Zpestřilo ji navíc vystoupení hudebníka Ády Škardy a jeho přátel. „Cílem bylo prostřednictvím poutavých fotografií prezentovat rekonstruovanou výpravní budovu jako kulturní místo vhodné i pro pořádání kulturních akcí tohoto typu,“ uvedla vedoucí Odboru komunikace, marketingu a cestovního ruchu Městského úřadu v Litoměřicích Eva Břeňová.

Amatérský fotograf Rainer Bach se fotografováním Litoměřic a jejich okolí zabývá už dva roky. Snímky, které zveřejňuje na sociálních sítích, si pro jejich neotřelost oblíbily už stovky lidí. Jak sám rodák původem z Německa prozradil, nejprve se zamiloval do své nynější ženy a hned poté, co se za ní přistěhoval, mu učarovala krása Litoměřic. „Miluji kouzlo historického centra města a množství architektonicky zajímavých budov různých stavebních slohů,“ uvedl autor, který si oblíbil také krajinu Českého středohoří.

(zdroj: litomerice.cz)