Pozvánka na první akci: Již třetí sezónu čaruje na Peruci opravdová čarodějka od Boženiny studánky. Tentokrát si ale magie pro Vás nachystala celou fůru a rozhodla se, že Vás do ní zasvětí. Na sobotní večer 29. 4. 2023 si pro Vás připravila „Filipojakubskou noc tak nějak jinak“ s temným vyprávěním. To první temné vyprávění je v 19:00 hod., pro odvážnější druhé temnější vyprávění ve 21:00 hod. a pro ty nejodvážnější třetí nejtemnější vyprávění ve 23:00 hod.

 

Vstupné na vyprávění je 160 Kč za osobu, senioři a studenti 140 Kč/osoba. Doporučujeme rezervaci času vyprávění na email: carodejkazestudanky@seznam.cz, vstupenky se kupují na místě, platí se hotově.

Od 18:00 hod. jako doplňkový program u Muzea České vesnice: Temnotu přímo na Vaše tělo či obličej Vám namaluje kouzelná lektorka Veronika, klec na krkavce Vás naučí plést čarodějův učeň Petr a medovinou z hlubokých Křivoklátských lesů vše můžete zapít u lapky Václava.

Vyprávění začínáme u Boženiny studánky kouzlem, aby se Vám splnilo jedno přání. Poté půjdeme spodní bránou do potemnělého zámeckého parku, okolo staré zdi opuštěného židovského domu, dále okolo polorozpadlého pivovaru, uvidíte skálu a starou zeď, na které stojí Perucký zámek a pak půjdeme temným parkem ke staré sýpce a pokud nepřekročíte bludný kořen, vyvede Vás čarodějka ven z téměř 300 let starého zámeckého parku. Pokud se Vám strachy podlomí kolena, budete se moci posadit na lavičky na trase. Vyprávět si budeme nejen o čarodějnicích dříve a dnes, ale například i o tom, co je to opravdová magie a proč „Hony na čarodějnice“. A dozvíte se i jak dopadnou zámecká kuchařka Baruška a drbna statkářka Rokytová, když se vydají v tuto dobu pro poklad.

Bojíte se? To je dobře! Tak to určitě přijďte! Těším se na Vás! Vaše čarodějka

    

Pozvánka na druhou akci: Vyprávění v zámeckém parku – „Příběhy majitelů peruckého panství“. Zámecký park na Peruci, letos stejně jako loni opět ožívá příběhy. Na Peruci začala třetí sezóna procházek s Čarodějkou ze studánky, která probíhá v měsících duben až červen 2023. Kouzelnou procházku historií začínáme, jak jinak, kouzlem u Boženiny studánky! 😉 Pak vyrazíme na procházku historií od lavičky k lavičce. Můžete se tedy při procházce posadit a při tom se zaposlouchat do poutavých životních příběhů majitelů peruckého panství. Procházky probíhají také o letní prázdniny (červenec – srpen každý týden od středy do neděle) a začínají vždy v 10:30; ve 12.00; 13:30; 15.00 a poslední v 16:30 hod. O některých prázdninových víkendech, pak zabloudíte s čarodějkou daleko do minulosti a potkáte tam zámeckého pana písaře, který nahlédne to starých listin, také zámeckou kuchařku Barušku a drbnu statkářku Rokytovou, děvčata zavzpomínají na knížecí rodinu a časy dávno minulé. Jsme venku, tedy můžete přijít třeba s kočárkem, nebo přibrzdit na kole, máte vše pořád na očích. Procházky zvládali minulý rok i vozíčkáři. A taky nám nevadí Vaši čtyřnozí mazlíčci, tedy pokud nemají potřebu po svém psím způsobu komentovat vyprávění! 😉 Zvýhodněné rodinné vstupné a také skupinová sleva od 10 osob.

Bližší informace najdete na Facebooku: Hanka Hanunu a na emailu: carodejkazestudanky@seznam.cz

Poděkování za podporu patří i letos zastupitelstvu městyse Peruc a panu starostovi městyse Janu Vnoučkovi. Navštívit na Peruci také můžete krom kouzelné procházky zámeckým parkem také známý Oldřichův dub, Muzeum České Vesnice, dvě galerie a příjemně si odpočinete v kavárně Za Dubem.

Na setkání s Vámi se tedy i letos opět těší Vaše Čarodějka ze studánky, Hanka Hanunu.