Spokojenost, nadšení a velká radost. To prožívala olympionička Petra Elsterová při vyhlášení výsledků paralelního obřího slalomu. Její syn, Filip Mareš, si totiž na zimní Olympiádě dětí a mládeže (ODM) v Královéhradeckém kraji dojel pro bronzovou medaili.

Petra Elsterová je bývalá česká snowboardistka, jejímž největším úspěchem je účast na zimních olympijských hrách 2006 v Turíně. Pravidelně se také účastnila mistrovství světa a závodů Světového poháru. Na prkno přivedla i svého syna, který se do tohoto sportu okamžitě zamiloval. A hned ve čtrnácti letech slaví velký úspěch. „Mohl jsem být lepší, ale samozřejmě jsem rád, že jsem aspoň třetí. Byl to moc hezký závod, panovala při něm hezká atmosféra. Soupeři závodili férově, byli jsme na sebe hodní,” hodnotil povedený den Filip Mareš. „Kdyby by tam nebyla chyba v semifinále, kdy jsem se přetočil, tak by to možná bylo i lepší.“

Ústecký reprezentant dokonce ovládl celou kvalifikaci a jistě procházel i následnou vyřazovací částí. V semifinále ale chyboval, kvůli čemuž se jeho soupeř dostal před něj a poslal ho do souboje o třetí místo. Tam už si to ale Filip pohlídal a mohl začít oslavovat zisk cenného kovu, což je první takový úspěch Ústeckého kraje na ODM. Filip Mareš má doma v Klínovci skvělé tréninkové podmínky, o jeho rozvoj se starají především rodiče.

Autor: Lukáš Mihal

Foto: ČOV/Matyáš Klápa

(zdroj: kr-ustecky.cz)