Dobrá komunikace mezi pedagogy, podpora žáků i propojení s firmami – tím se podle České školní inspekce vyznačují nejlepší učiliště v Česku. Inspekce věří, že výsledky šetření poslouží jako inspirace. Učňovské školství totiž trápí špatné studijní výsledky žáků i jejich časté předčasné odchody ze vzdělávání. Jedno z dvanácti nejlepších učilišť v republice je Střední odborné učiliště v Roudnici nad Labem.

     „Dnes je tu třetí ročník automechaniků, a zkrácený autokarosářů, ti si udělají výuční list za jeden rok,“ říká vedoucí školního autoservisu Stanislav Kroupa. Ve škole můžou být pyšní i na úspěšného účastníka soutěže automechaniků – Pavla Stanislava. „My jsme uspěli v soutěži Automechanik Junior, kde náš žák byl druhý v republice o jeden bod za prvním,“ vysvětluje Kroupa.

Revírem žáků z oboru kuchař číšník je školní jídelna. V zázemí kuchyně s nejmodernějším vybavením pracují učni pod dohledem mistrů. Často sem taky přijíždějí nejlepší kuchaři z celého Česka. Vedení školy se tím snaží žáky motivovat.

Více informací na https://1url.cz/wrfR3

(zdroj: kr-ustecky.cz)