Nemocnice v Rumburku nabízí obyvatelům Šluknovského výběžku profesionální zdravotní servis. V loňském roce se stala součástí společnosti Krajská zdravotní, a. s., jako detašované pracoviště Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem. Jednou z výhod tohoto propojení je možnost efektivního využívání kapacit obou zařízení tak, aby byla nejen obyvatelům Šluknovského výběžku, ale i Ústeckého kraje zajištěna dostupnější a co nejkvalitnější zdravotní péče. Dalším cílem této spolupráce je také maximální efektivita při plánování operací v obou zařízeních. Těmito obory jsou například chirurgie, ortopedie, urologie či dermatovenerologie.

Krajská zdravotní převzala rumburskou nemocnici 1. července 2021. Již v červnu však začali využívat tamní operační sály chirurgové z ústecké nemocnice k plánovaným operacím pacientů ze Šluknovského výběžku. V únoru 2022 se stal primářem zdejšího chirurgického oddělení zkušený operatér Eidi Hakimi, který v Rumburku nejen pracuje, ale i žije.

     „V dubnu 2022 zde zahájila činnost urologická poradna a následně též urologická ambulance pod vedením přednosty Kliniky urologie a robotické chirurgie ústecké Masarykovy nemocnice Jana Schramla. V minulých měsících zde začali operovat i specialisté z ústecké nemocnice v oboru ortopedie, například přednosta Ortopedické kliniky Tomáš Novotný. Nově se zde otevřela také dermatovenerologická ambulance, kterou vede Adriana Kratinová, lékařka z Kožního oddělení Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem. Pro obyvatele Šluknovského výběžku je velmi pozitivní zpráva, že takové lékařské kapacity působí v jejich spádové nemocnici,“ zdůraznil Radim Laibl (radní Ústeckého kraje pro oblast zdravotnictví).

Změn doznalo také interní oddělení nemocnice. Novou primářkou se stala Sylvie Štrégl Hrušková (na úvodním fotu), která se svým týmem plánuje rozvíjet a vylepšit péči o celý Šluknovský výběžek. V nejbližší době jde například o otevření diabetologické a endokrinologické poradny.

(zdroj: kr-ustecky.cz)