Pouze díky obětavým dárcům krevní plazmy je možné vytvořit léky, které zachraňují nemocné po celém světě nebo zlepšují kvalitu jejich života. Vlivem pandemie covidu-19 však došlo k poklesu dárců – zatímco potřebných neubývá. Cílem 10. ročníku Mezinárodního týdne dárcovství krevní plazmy je proto informovat o důležitosti životodárné léčby plazmatickými bílkovinami.

Oslavte s námi Týden dárcovství krevní plazmy a přijďte se zaregistrovat do jednoho z našich 12 dárcovských center po celé ČR.

Darováním plazmy pomáháte zachraňovat životy potřebných! Krom dobrého pocitu a kompenzace získáte ale také perfektní přehled o svém zdravotním stavu. Během Vaší první návštěvy totiž proběhne vstupní prohlídka, během které Vás lékař vyšetří, změří tlak a nabere Vám vzorek krve pro analýzu krevního obrazu a prověření stavu Vaší imunity.

Osvětová akce probíhá od 3. do 7. října 2022 na mnoha místech ČR, mimo jiné i v Ústeckém kraji:

Amber Plasma – dárcovské centrum Chomutov, Školní 5336

Amber Plasma – Dárcovské centrum Teplice, U Hřiště 900/6

Amber Plasma – Dárcovské centrum Litoměřice, Dlouhá 195/49

Amber Plasma – Dárcovské centrum Děčín, Plzeňská 1/79

Společnost Amber Plasma a.s. byla založena v roce 2007, jako ryze česká firma. První pobočky jsme otevřeli v roce 2019 a k dnešními dni provozujeme již 12 dárcovských center rozmístěných po celé ČR, abychom umožnili darovat opravdu každému. Staňte se i vy dárci krevní plazmy a pomáhejte společně s námi.

Více informací o krevní plazmě, podrobnosti o jejím dárcovství a otevírací době dárcovských center můžete nalézt na webových stránkách www.amberplasma.com.

(zdroj: amberplasma.com)