Desítky škol v Ústeckém a Libereckém kraji už užitečný dárek obdržely. Sadu laboratorního vybavení pod názvem Bádání o vodě předali naposledy zástupci Severočeské vody také na Základní škole Metelkovo náměstí v Teplicích.

     „V sadě obsahující laboratorní sklo, základní chemikálie a další pomůcky, jsou návody na 25 pokusů a my doufáme, že obdarované školy vymyslí další a pomůžou nám tak pomůcku rozšiřovat a dál vyvíjet,“ uvádí mluvčí Severočeské vodárenské společnosti Mario Böhme.

     Žáci a studenti základních škol a gymnázií si můžou například vyzkoušet, jak se dělá kapalná duha, co je to povrchové napětí vody, uspořádat závod zavináčů nebo festival se solí. Sada jim umožní dozvědět se něco víc o zajímavých vlastnostech vody a učitelům zase dává do ruky praktickou vyučovací pomůcku.

     „Vítám podporu vzdělávání dětí v našich školách v oblasti ekologie, hospodaření s vodou a budování vztahu k vodě jako ke vzácné a potřebné komoditě ať už je to tahle pomůcka nebo jsou to soutěže, exkurze do vodárenských zařízení, nebo besedy o významu vody.“, řekl při předávání primátor Teplic Hynek Hanza.

     Předání je doplněné o poutavou přednášku, jak se voda do domácností v Teplicích dostává, kudy vede a které objekty jsou na trase potřeba. Do debaty o koloběhu vody se žáci zapojili i soutěžními tipy a úspěšní výherci si odnesli „vodní deskovou hru“, takové „vodohospodářské“ Člověče nezlob se.

(zdroj: teplice.cz)