V těchto dnech probíhá v Ústeckém kraji Location tour, v rámci které se představí unikátní a jedinečné lokace. Filmová kancelář Ústeckého kraje je nabízí filmařům a filmovým expertům, aby si je nafotili a zařadili do svých databází.

     Dvoudenní putování začíná na Lounsku a pokračuje se přes Podbořansko a Kadaň do oblasti Krušných hor. Druhý den zahájí na Ústecku a přes Děčín se filmaři dostanou až do oblasti Českého Švýcarska a Šluknovského výběžku. Na trase jsou filmaři upozorněni také na další zajímavá místa.

     Letos je zařazená architektonicky oceněná plavecká hala v Lounech, krajinná scenérie Belvedér, romantická Růžová zahrada, impozantní interiéry vodní nádrže Fláje, kouzelný a zapomenutý zámek Pátek nad Ohří, moderní industriální komplex trmického lihovaru, soukromá a citlivě zrekonstruovaná prvorepubliková vila ve Varnsdorfu, přebudovaná niťárna v Kyjově a dvě sakrální památky, které nabízí nezaměnitelného genia loci – Františkánský klášter v Kadani a bazilika v Bohosudově.

     Vstřícnost směrem k filmařům se kraji mnohonásobně vyplácí. Filmaři se k nám do kraje rádi vrací a tím pádem utrácí spoustu peněz právě v našem regionu. Na podporu tohoto fenoménu připravil Ústecký kraj dotační program, který by měl být vyhlášený na konci června.


Ze včerejší cesty filmařů po Ústeckém kraji:

Plavecká hala v Lounech

(Úvodní foto: Františkánský klášter v Kadani)

(zdroj: kr-ustecky.cz)