Inovační centrum Ústeckého kraje (ICUK) vzniklo jednoduše z potřeby pomáhat místním firmám – začít si plnit svůj podnikatelský sen i růst za hranice kraje, propojovat partnery ze světa podnikání, výzkumu a vzdělávání, a posilovat atraktivitu regionu pro investory. Je to spolek a založily ho společně Ústecký kraj, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně a Hospodářská komora Ústeckého kraje.

     Služby ICUK může využít takřka kdokoliv. Pro studenty a začínající podnikatele je možnost zapojení se do programu StartUp GO!, který formou workshopů, mentorského vedení a dalšími aktivitami pomáhá z nápadu vytvořit životaschopnou firmu. Pro zavedené zejména malé a středné podniky, které mají ambici inovovat, nabízí ICUK rozvojový program Ynovate, ve kterém dokáže podnik zvýšit svůj obchodní a inovační potenciál. ICUK dále nabízí celou škálu vzdělávacích a networkingových akcí, workshopů, přednášek, soutěží a dalších akcí.

     ICUK je tak otevřené místo se službami pro všechny, kteří mají nápad a chtějí podnikat, nebo jsou v začátcích a chtějí poradit či jejich podnikání stojí před potřebou inovací a nových technologií. Služby ICUK jsou skutečně široké a zajímavé pro velkou část lidí z Ústeckého kraje. Proto je budeme postupně představovat tak, aby byly co nejvíc srozumitelné pro všechny, kteří mají nápad, začínající firmu nebo zavedený podnik a chtějí svoje podnikání rozvíjet, zdokonalovat, inovovat a být úspěšní a konkurenceschopní.

     Protože Ústecký kraj pro nás znamená i #NOVÝ START.

V budově ICUK se konají velké akce typu Chemické fórum Ústeckého kraje

(zdroj: kr-ustecky.cz)