Na konferenci ISSS (Internet ve státní správě a samosprávě) v Královéhradeckém Kongresovém centru Aldis byly na pondělním galavečeru 16. května 2022 slavnostně vyhlášeny výsledky celostátního kola Zlatého erbu. Zlatý erb je oblíbenou soutěží o nejlepší webové stránky a elektronické služby měst a obcí. Letos proběhl už 24. ročník, ve kterém v kategorii obce zvítězila obec Mnetěš z okresu Litoměřice a získala i Cenu Jana Savického za nejlepší zvládnutí kritéria povinné informace v kategorii pro obce.

     Krajská kola proběhla ve 13 krajích České republiky od začátku dubna do půlky května, a celkově se jich účastnilo 242 měst a obcí. V rámci celostátního kola soutěžilo 111 elektronických služeb a 69 turistických prezentací. 

     Letos Zlatému erbu poskytl oficiální záštitu místopředseda vlády ČR pro digitalizaci a ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš, soutěž zaštítil i Svaz měst a obcí ČR, podpořil ji Královéhradecký kraj, Hradec Králové, hlavním organizátorem byl spolek Český zavináč a hlavním partnerem byla IT společnost Gordic. Spolupořádala ji firma Triada.

(zdroj: mnetes.cz)