Chomutov chystá o víkendu, který připadne na 21. a 22. května, v městském parku Chomutovské slavnosti, které v letošním roce připomenou 770. výročí první písemné zmínky o Chomutovu. Zajímavou novinkou v programu bude vědomostní kvíz pro týmy z řad občanů města. Návštěvníci se mohou těšit na rytířské turnaje či hudební vystoupení. Hostem slavností bude herec Václav Vydra, který se ujme moderování slavnostního zahájení.

     „Chomutovské slavnosti začnou 21. května v 10.30 hodin v městském parku otevřením tržiště. Kulturní program se bude odehrávat na hlavním pódiu, které bude umístěno na travnaté ploše podél ulice Boženy Němcové. A návštěvníci se mají na co těšit – budou se zde střídat hudebníci, tanečníci, kejklíři či sokolníci,“ přibližuje program slavností Zuzana Kroutilová, vedoucí odboru vnějších vztahů.

     Co se týče programu pro děti, po celé dva dny se pro ně budou v parku konat například jízdy na ponících, ale i nejrůznější doprovodné hry a soutěže, které zorganizují členové chomutovských volnočasových spolků jako je Junák či Muzeum československého opevnění z let 1936–1938 Na Kočičáku. Součástí Chomutovských slavností bude i Rodinné zápolení s kozou Rózou a kozlíkem Rozmarýnkem, které v neděli zavede rodiny do oblastního muzea, kde si například vyzkoušejí psaní brkem nebo používání historických pečetí.

          Podrobný program slavností naleznou návštěvníci na webu města www.chomutov-mesto.cz.

(zdroj: chomutov-mesto.cz)