Internet – dobrý sluha, špatný pán. V dnešní době je stále aktuálnější znalost on-line prostředí a s ním spojená problematika elektronické bezpečnosti. Žáci a studenti základních a středních škol se opět mohli zapojit do soutěže s projektem „Kraje pro bezpečný internet“ a vyhrát hodnotné ceny. Na Krajském úřadě Ústeckého kraje proběhlo předání cen výhercům krajského kola – finále této soutěže.

     Smyslem soutěže je podpora prevence v oblasti elektronické bezpečnosti mládeže a preventivní aktivity snižující míru elektronické kriminality na území jednotlivých krajů.

     V rámci krajského kola první příčku v kategorii 8-12 let obsadila Anna Marie Tacinová ze Základní školy v Teplicích, U Nových lázní. V kategorii 13 let plus zvítězila Eliška Cupalová ze Základní školy Varnsdorf. V kategorii Kvíz PLUS získal první místo Ondřej Bičanovský ze Střední odborné školy energetické a stavební, Obchodní akademie a Střední zdravotnické školy Chomutov.  

     Ceny do soutěže věnovaly firmy Microsoft, Gordic a Ústecký kraj. Kraje pro bezpečný internet je projekt Asociace krajů České republiky. Více informací o projektu „Kraje pro bezpečný internet“ najdete na stránkách www.kpbi.cz.

(zdroj: kr-ustecky.cz)