Město Litoměřice se připojí k oslavám Dne Země. Celosvětová událost připomene podstatu ochrany životního prostředí 22. dubna na Tržnici Felixe Holzmanna, 26. dubna také na dětském dopravním hřišti.

     „Den Země se zaměřuje na odpovědnost každého jednotlivce vůči naší planetě. Na Tržnici Felixe Holzmanna proto připravujeme ve spojení s tradičními farmářskými trhy program, kterým tyto cíle připomeneme,“ uvedla za projekt LOKAL (Litoměřice Odpovědně Kvalitně Atraktivně Lidsky) MěÚ Litoměřice Petra Sýkorová.

     Program připravuje ve svých prostorách také CHKO České Středohoří, které slavnostně otevře svou zahradu veřejnosti. Návštěvníky čeká zajímavý program pro děti školního věku, ale i pro celé rodiny.

     K oslavám Dne Země se tradičně připojí Dům dětí a mládeže (DDM) Rozmarýn. Zajímavé aktivity připravuje mateřským i základním školám a školním družinám na 26. duben. „Na dětském dopravním hřišti oslavíme tento svátek přírodovědným programem, děti budou moci tvořit v EKO dílně či se seznámit s živými zvířátky,“ sdělila ředitelka DDM Rozmarýn Zuzana Bendová.

     Den Země má svou tradici již od roku 1970, hned o rok později nad ním záštitu převzala OSN. Česká republika se k jeho oslavám připojila v roce 1990. V datu 22. dubna se tak každý rok celosvětově pořádají festivaly, workshopy, koncerty i jiné události připomínající problematiku péče o životní prostředí.

(zdroj: litomerice.cz)