Opraveným skateparkem za 5,5 milionu korun se pyšní město Litoměřice. Rekonstrukce pod Tyršovým mostem probíhala od loňského podzimu. O vysoký standard parku se postarala firma Mystic Constructions, jejíž pracovníci jsou sami aktivní skateboardisté.

     „Máme parádní skatepark. Jsou tu speciální úseky jak pro skateboardisty, tak pro bikery. Každý si najde to své,“ uvedl Václav Paták, jenž byl jako skateboardista odborným konzultantem města. „Věřím, že milovníky tohoto sportu vzhled areálu i jeho vybavení potěší,“ doufá starosta Litoměřic Ladislav Chlupáč.

     Kvůli nevyhovujícímu technickému stavu byl skatepark déle než rok zavřený. Otevřením areálu však modernizace nekončí. K většímu komfortu poslouží v budoucnu osvětlení, v plánu je i umístění mobilního WC nebo uzamykatelných skříněk. „Užitečná by tu byla také on-line kamera. Za prvé by posloužila k většímu udržování pořádku, zájemci o návštěvu skateparku by pak také v přímém přenosu viděli, jak je momentálně obsazen a v neposlední řadě by ji mohli využít i rodiče,“ navrhl Václav Paták. „To je dobrý nápad, určitě o něm budeme jednat a pokusíme se ho zrealizovat,“ přislíbil radní pro územní rozvoj Filip Hrbek.

Foto: Anna Hrochová a Radim Tuček

(zdroj: litomerice.cz)