Čtyři nejlepší celky Basket Brno, ERA Basketball Nymburk, BK Opava a BK Pardubice se během víkendu utkaly formou závěrečného turnaje o první trofej sezóny. Finálový turnaj Louda Auto FINAL4 byl přehlídkou řady mistrů ČR a také reprezentantů, kteří se v posledních letech podíleli na výrazných úspěších národního týmu.

     Plně obsazená Městská sportovní hala v Lounech byla svědkem schopností organizátorů turnaje a zaměstnanců sportovní haly, kteří prokázali, že i akci takovéto nejvyšší úrovně zvládnou na výbornou, a tak přispěli nejen ke spokojenosti všech na hřišti i v hledišti, ale též ke zviditelnění města Louny na sportovní mapě České republiky.

     Vítězem Českého poháru se stali opavští basketbalisté, kteří v dramatickém finále zdolali Nymburk 97:93. Středočeši v poháru prohráli zápas po šestnácti letech. Medaile předávali spolu se zástupci České basketbalové federace starosta města Pavel Janda a předseda Basket Akademy Louny Martin Jakeš.

     „Velice mě těší, že jsme v Lounech dostali šanci hostit takto významnou sportovní akci. Louny patří mezi města s širokou nabídkou sportů, primárně se ale soustředíme na podporu mládežnických kategorií, a tak je Final 4 v Lounech opravdovým sportovním svátkem, který se bezesporu zapíše do historie našeho města a třeba bude motivací ke sportování i pro ty nejmladší sportovce,“ uvedl starosta města Pavel Janda.

(zdroj: mulouny.cz)