Letošní, již 868. ročník Zahájení lázeňské sezony bude probíhat ve dnech 27. – 29.5.2022 v rozsahu tří scén – Na Ptačích schodech, Za Domem kultury a Mušle v Šanovském parku. Další hudební produkce bude v altánu u Zahradního domu, kde by se měly představit zahraniční kapely. Oproti minulosti dochází ke změně programu na scéně Za Domem kultury, na které bude program rozšířen také o páteční program. Během celého víkendu vystoupí asi 25 hudebních těles.

     Slavnostní zahájení a svěcení pramenů proběhne u Kolostujovy kašny v sobotu 28. 5. 2022 za účasti představitelů města Teplice, Lázní Teplice a církevních hodnostářů.

Součástí slavností bude také historické tržiště na Zámeckém náměstí, doprovodné akce v Zámecké zahradě (projížďky na koních, sportovní a zábavné soutěže apod.). Stánkový prodej bude redukován a směřován hlavně do prostranství parku ve středu města, pouťový charakter akce bude kultivován na kulturně společenskou akci. Díky této redukci nebude celé centrum města dopravně uzavřeno.

     Zahájení lázeňské sezony v Teplicích má dlouholetou tradici a vzhledem k jejímu rozsahu a atraktivnímu programu je velice oblíbenou kulturní akcí nejen pro občany Teplic, ale celého ústeckého regionu. V minulých letech vystoupili například kapely Čechomor, Wohnout, No Name, Petr Kolář, Jan a František Nedvědi, Buty, Ewa Farna, Mig 21, Jelen, Chinaski, Blue Efect, Janek Ledecký, Věra Martinová a mnoho dalších.

Statutární město Teplice

Foto: Robin Röhrich