Po dvou letech provizoria se profesionální hasiči v mosteckých Velebudicích dočkali zbrusu nové centrální hasičské stanice. Sídlo hasičů nahradilo původní, které sloužilo přes 45 let. Zbojnice je připravena i k zásahům při olejových haváriích, dopravních nehodách a velkých mimořádných událostech, například železničních haváriích či při zřícení objektu.

     Kompletně vybavená stanice má výjezdové garáže, místnost pro chemicko-technické služby, šatny, učebnu a kanceláře. Disponuje cvičnou věží, místností pro fyzickou přípravu, tělocvičnou i hřištěm. Pro mimořádné události je zbojnice vybavena speciálním technickým kontejnerem ke stabilizaci budov a pro zásahy u hromadných dopravních nehod.

     U slavnostního otevření stanice HZS Most byl místopředseda vlády a ministr vnitra Vít Rakušan, poslanec a předseda výboru pro bezpečnost poslanecké sněmovny Pavel Žáček, generální ředitel HZS ČR Vladimír Vlček, hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller, primátor města Most Jan Paparega, ředitel krajských hasičů Roman Vyskočil a další hosté.

     V Ústeckém kraji mají hasiči novou stanici také v Bítozevsi a v Lovosicích. „V současné době se zpracovává projektová dokumentace na stanici v Klášterci nad Ohří,“ uvedl ředitel krajských hasičů Roman Vyskočil.

(zdroj: kr-ustecky.cz)