Vlastní kreativitou proti drogám bojovali studenti z Litoměřic. Soutěž s názvem Správným směrem vyzvala žáky základních a středních škol k vytvoření plakátů s protidrogovou tématikou. Nejlepší odměnila porota tabletem či kamerou.

     „Každé dílo je naprosto unikátní, jsou z něj cítit emoce. Vybrat ta nejlepší nebylo jednoduché,“ zhodnotila vedoucí Odboru sociálních věcí a zdravotnictví Městského úřadu Litoměřice Renáta Jurková a dodala, že s hodnocením tohoto ročníku pomáhala i dětská psycholožka Klára Hutarová. „Letošní ročník je trochu jiný. Vzhledem k pandemické situaci jsme sloučili dva ročníky dohromady. Sešlo se nám 26 děl,“ doplnil Jan Vochomůrka, referent komunitního plánování odboru sociálních věcí a zdravotnictví.

     V kategorii žáků základních škol zvítězily Jana Dlouhá za rok 2020 a Lucie Pémová za rok 2021, obě ze Základní školy Ladova. První místo za střední školy obsadil Jakub Švarc ze Střední školy Pedagogické, hotelnictví a služeb Litoměřice.

     Soutěž Správným směrem vznikla již v roce 2013, kdy ji vyhlásila Národní protidrogová centrála. Je součástí projektu Správným směrem. Od roku 2014 soutěž vyhlašují přímo Litoměřice ve spolupráci s Národní protidrogovou centrálou, odměny zajišťuje město z rozpočtu určeného pro prevenci kriminality.

Text: Anna Hrochová, foto: Radim Tuček

(zdroj: litomerice.cz)