Novou přístavbu sídla Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje, p. o. (ZZS ÚK), v rámci výjezdové základny Ústí nad Labem a 6 nových moderních sanitních vozů si převzali krajští záchranáři v úterý 7. prosince 2021. Slavnostního předání se zúčastnili hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller, radní pro oblast zdravotnictví Radim Laibl, předseda výboru pro zdravotnictví Milan Rychtařík a vedoucí odboru zdravotnictví Krajského úřadu Ústeckého kraje Petr Severa.

     V roce 2021 pořídila ZZS ÚK s finančním přispěním Ústeckého kraje, pro zabezpečení přednemocniční neodkladné péče v Ústeckém kraji, celkem 6 nových sanitních vozidel.

Jedná se o 5 ks sanitních vozidel VW Crafter. Sanitní vozidla budou postupně přidělena na výjezdové základny ZZS ÚK v Ústí nad Labem, České Kamenici, Teplicích, Žatci a Kadani. A také 1 ks sanitního vozidla VW Transporter. Sanitní vozidlo bude přiděleno na výjezdovou základnu v Lovosicích.

Moderní hydraulická nosítka s nosností až 320 kg

     V říjnu letošního roku byla také dokončena realizace přístavby sídla ZZS ÚK v rámci objektu výjezdové základny v Ústí nad Labem započatá v srpnu 2020. Investorem této investiční akce je Ústecký kraj a prostavěno bylo cca 19,5 milionů Kč včetně DPH. Dvoupodlažní budova přístavby je funkčně propojena se stávajícím objektem sídla ZZS ÚK a jsou zde situovány v 1NP garáže služebních vozidel a sklady a v 2NP kanceláře vedení ZZS ÚK včetně sanitárních zařízení.

Nová přístavba na výjezdové základně ZZS ÚK v Ústí nad Labem

(zdroj: kr-ustecky.cz)