Teplická rocková kapela Melodica spolupracuje s Nadačním fondem Slza zvířat již 3. rokem, a proto přijala s nadšením návrh p. Ladislava Zimmermanna na realizaci velkého projektu, který zaštítili generální sponzoři Ivan Koblása – Remax Synergy Teplice – Realitní služby, Autoškola Emco a jako hlavní sponzor Telly – Ladislav Zimmermann.

     Melodica byla požádána, aby složila novou píseň a vymyslela příběh pro zamýšlený videoklip. Píseň jsme nazvali Šampion a vybrali jsme hlavního zvířecího herce z dočasných domovů Galgo v nouzi, který provozuje paní Magda Urbíková a pan Ladislav Lacina. Zachráněný pejsek se jmenuje Vikýř z Valdorfu a od začátku jsme si byli jistí, že jsme vybrali dobře. Píseň se natáčela ve studiích A2Z v Praze a Ježek production v Teplicích. Společně s Melodicou píseň nazpívali další zpěvačky ze Slzy zvířat – Michaela Burešová, Adéla Sluková, Tereza Taliánová, Nikol Štíbrová, Vanesa Vrbovcová. Samotný videoklip se natáčel v centru Teplic a v přilehlém zámeckém parku a v Proboštově v dočasných domovech Galgo v nouzi. Hlavními herci se stali Miroslav Šimůnek, Tereza Taliánová, Veronika Zimmermannová, Magda Urbíková, Daniel Sekanina a Miroslav Erben. Videoklip měl slavnostní premiéru 11. 9. 2021 na 3. Narozeninovém plese Nadačního fondu Slza zvířat, který se konal v Městských sálech v Teplicích. Ples moderoval Miroslav Šimůnek a Miss World Czech Republic Karolína Kopíncová.

     Dne 11. 10. 2021 se klip křtil na mediálním křtu před novináři a za účasti celebrit českého a slovenského showbusinessu, kterými byli Lucie Zedníčková, Amelie Pokorná Zedníčková, Kristal Shine, Marie Rosecká, Michael Šeda, Filip Antonio, Raege, Dominika Lukešová, Kristýna Morávková a dalšími. Celou akci opět skvěle moderoval Miroslav Šimůnek. Děkujeme sponzorům bez kterých by to nešlo: Výroba lahůdek Šlepr s.r.o., Superdrinky.cz, Green-net, Sladká Grácie, Rybízák, Golden Gate Michaela Křepelová, Originální Brambůrky, Bis Czech, Safa Studio Teplice, daňové poradenství Ing. Jana Trousilová, Marcus Winery, Turbo pizza, Stanislav Tejček – elektroservis, MIH drive s.r.o., Building development s.r.o., Petr Arpáš s.r.o., Jan Kůs – Lisec, David Polcar – Vinotéka bez Kocoura Most/Bílina, Petr Kudělka a samozřejmě Statutárnímu městu Teplice, které nám pomohlo s výběrem lokalit vhodných pro natáčení.

(red.)