Bydlení na statku, koupání v unikátním jezeře, večerní procházka zoo 


     Největší zoologická zahrada v České republice a světově unikátní Kamencové jezero. Dva bezprostředně sousedící areály na kraji Chomutova jsou ideální kombinací pro rodinnou dovolenou nebo prodloužený víkend. Nabízejí pestré zážitky, zábavu pro všechny i nevšední ubytování.

     Zoopark Chomutov přišel s nabídkou ubytování přímo v areálu v loňském roce. Přizpůsobil tomu hrázděný statek ve skanzenu Stará Ves, kdo vzniklo několik pokojů ve staročeském stylu. Příjemnou historickou atmosféru dotváří i další stavby ve skanzenu, z okna je vidět funkční větrný mlýn, pár kroků od dvora statku stojí roubenka či kaplička. Přímo u statku je také zahrada, pole a rovněž zázemí pro domácí zvířata.
     Bonus k pohádkovému ubytování je například večerní procházka zooparkem, pro dokonalou romantiku je možné si objednat i projížďku kočárem taženým koňmi.
     V samotné zoo návštěvníci stráví minimálně celý den. A možná to nebude stačit. Na 112 hektarech můžete vidět na tisícovku zvířat, zhruba 160 druhů. Majestátní pižmoně, hravé charzy nebo třeba největšího a nejmenšího osla na světě. K tomu je na výběr z mnoha nejrůznějších atrakcí, ať už je to projížďka zoovláčkem Amálkou, jízda Safari Expresem přes rozlehlý areál Eurosafari nebo komentované krmení tuleňů či opic.

     Od sousedního Kamencového jezera, jediného svého druhu na světě, dělí zoopark jen železniční trať. Během pár minut je tak možné slunit se na pláži, vyzkoušet si minigolf, vodní lyže nebo některé z dalších lákadel tohoto rekreačního areálu. I zde je možné se ubytovat, ať už v chatkách nebo turistické ubytovně. Organizačně tento rekreační areál s přírodním koupalištěm spadá právě pod Zoopark Chomutov.


     Není náhodou, že spojení těchto dvou areálů je turisty nejvyhledávanějším místem v Ústeckém kraji a patří mezi TOP50 v celé republice, jak potvrdila státní agentura CzechTourism. „Fakt, že jsou areály tak blízko sebe, je zárukou spousty zážitků na mnoho dní bez složitého cestování. Ideální pro rodiny s dětmi, ale třeba i jen pro dospělé páry, které si chtějí užít trochu zábavy i romantiky,“ láká na návštěvu Chomutovska Věra Fryčová, ředitelka Zooparku Chomutov.

(www.zoopark.cz)