Moderní sociální zařízení v civilním krytu obrany, dvě nová místa pro přecházení a začátek rekonstrukce na ZŠ Písečná. „Stavební sezóna je v plném proudu. Jsem rád, že se nám daří realizovat projekty, které mají smysl,“ uvedl náměstek pro rozvoj a investice David Dinda.

Nová místa pro přecházení

     Město Chomutov vybudovalo další místa pro bezpečné přecházení. V Dřínovské ulici upravilo chodník včetně zúžení vjezdu z Dřínovské ulice směrem k obchodnímu centru. Za 300 tisíc korun vznikla dvě místa pro přecházení a zpevněné plochy pro kontejnery.

 Kryt civilní obrany se pyšní novým sociálním zařízením

     TJ Baník Březenecká má moderní sprchy a toalety. Stolní tenisté sídlí v krytu civilní obrany, kde město v červnu dokončilo celkem specifickou rekonstrukci. „Všudypřítomná železobetonová konstrukce dala stavební firmě zabrat. V objektu jsme vyměnili zastaralé vybavení za moderní. Na toaletách jsme snížili podhledy a dali jsme pryč plechové příčky,“ řekl náměstek primátora David Dinda. Celkové náklady na rekonstrukci činí 700 tisíc korun.

 Letní prázdniny začaly a město zahájilo rekonstrukci na základní škole

     Na základní škole Písečná v Chomutově se s posledním zvoněním rozezněly pracovní nástroje. V pavilonu A město Chomutov zahájilo plánovanou rekonstrukci. „Sociální zařízení v prvním patře spolu s původními obklady a dlažbou vybouráme. Umyvadla přemístíme na vhodnější místo a vznikne nám nový prostor, který poslouží jako šatna,“ doplnil náměstek David Dinda. Město v průběhu roku opravilo také obklady v jídelně a vymalovalo stěny.

(zdroj: chomutov-mesto.cz)