Labe aréna Račice má za sebou nejvýznamnější závody letošního roku – Mistrovství světa ve veslování kategorie U23. Vlajková loď českého týmu v Račicích splnila svoji roli na výbornou. Čtveřice Daniel Nosek, Tomáš Šišma, Dalibor Neděla a Filip Zima předvedla na kanále skvělý výkon korunovaný zlatými medailemi.

     Na světovém šampionátu to byla však jediná česká medailová radost. Párová čtyřka žen a čtyřka s kormidelnicí obsadily čtvrtou příčku. Osmiveslice mužů a skifařka Anna Šantrůčková skončily na šesté pozici.

     Českým reprezentantům fandil na místě i hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller. „Moc se mi tu líbí. Jen škoda, že tu nemohou být i diváci. Areál je úplně úžasný a atmosféra je správně sportovní.“

     Už za rok poskytne račický areál zázemí šampionátu ještě větších rozměrů, než bylo MS U23. „Proběhlé závody jsou pro nás cennou zkušeností. Zvládli jsme přizpůsobit dění v areálu velmi přísným podmínkám, které všichni respektovali, a za to děkuji jak sportovcům a jejich týmům, tak personálu. Přípravy na velké Mistrovství světa ve veslování, které tady proběhne v příštím roce, jsou v plném proudu a díky této zkušenosti věřím, že ho po organizační stránce opět zvládneme na jedničku,“ uvedl Michal Kurfirst, ředitel Labe arény Račice.

(Úvodní foto: Česká zlatá párová čtyřka)

(zdroj: kr-ustecky.cz)

Závodilo se o tyto krásné medaile.
Diváci do areálu Labe arény nemohli. Závodníkům tak fandili aspoň jejich kamarádi z jednotlivých reprezentačních týmů.