Ve středu 28. července od 17:00 hodin proběhne v sálu školicího střediska Koruna veřejné setkání, na kterém Město Roudnice nad Labem občanům představí záměr dokončení veřejného koupaliště. Přijďte se seznámit s detaily aktualizované studie.

     Realizace dostavby veřejného koupaliště na Zálabí, kterou vedení roudnické radnice již delší dobu připravovalo, byla tématem veřejné diskuse již dva roky nazpět. Měla navázat na v té době nově rekonstruovaný, krytý plavecký bazén, který by koupališti poskytl potřebné technologické zázemí. Tento záměr stále patří mezi priority vedení města. Po dokončení kulturního domu, dalších velkých investic (např. uličního prostoru Školní, Stadická, Budovatelů) a částečnému návratu k běžnému životu po období protiepidemických opatření, proto přichází s aktualizovanou verzí studie.

     „Dokončení koupaliště slíbila většina roudnických politických subjektů. Stále by měl vzniknout komplex krytého bazénu a letního koupaliště, nabízející celoroční možnost koupání a plavání pro široké vrstvy obyvatel našeho města i jeho okolí. Cílem setkání je představení aktualizované studie a získání názorů občanů na prezentovaný rozsah a podobu dostavby,“ řekl starosta František Padělek.

     Návrh koupaliště stále vychází z již prezentované studie proveditelnosti, která pracuje se třemi funkčními celky. Tím hlavním je víceúčelový bazén rozdělený na část plaveckou se čtyřmi plnohodnotnými plaveckými dráhami, a rekreační, připojenou průplavem. Nabídne atrakce jako houpací záliv, šplhací síť, lanový most s lekníny, vodní číši, chrliče, dnovou perličku nebo trubková masážní lehátka. Dalším je bazén sloužící k bezpečnému dojezdu z tzv. ploché skluzavky a uzavřeného tobogánu. Vstup na tyto atrakce bude zajištěn venkovním schodištěm. Samozřejmě nemůže chybět ani místo určené těm nejmenším návštěvníkům. V dětském bazénu je plánována nerezová skluzavka, stříkací zvířátko, vodní ježek, zvon a žlabová fontánka. Aktualizace areál doplňuje o další rekreační zázemí, hřiště pro děti či kurty na plážový volejbal.

     „Budeme rádi, když lidé projeví alespoň takový zájem jako minule a přijdou se s aktualizovanou studií seznámit. Jedná se o velmi nákladný záměr, který si, dle předběžných odhadů, řádově vyžádá investici vyšších desítek milionů korun. Dalším krokem bude zadání zpracování finálního projektu, který tuto částku upřesní,“ dodal starosta.

     Termín realizace dostavby koupaliště je závislý na finančních možnostech města. Jeho projekt však má být připraven již v příštím roce.

(zdroj: roudnicenl.cz)