Vážení příznivci Oblastního muzea a galerie v Mostě,

     11. května 2021 jsme znovu otevřeli pro veřejnost v obvyklé otevírací době (po-pá: 12-18 hodin, so-ne, svátky: 10-18 hodin), za doporučených hygienických opatření, s rouškou, desinfekcí rukou u příchodu v recepci muzea a doporučenými rozestupy.

     Podle mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví ze 7. 5. 2021 se omezuje provoz muzeí, galerií, výstavních prostor, tak, že se zakazují skupinové prohlídky s tím, že provozovatel neumožní přítomnost více návštěvníků, než je 1 osoba na 15 m2 vnitřní plochy, která je přístupná veřejnosti, a návštěvníci jsou povinni udržovat rozestupy alespoň 2 metry, nejde-li o členy domácnosti.

Návštěvníky zveme na výstavy, které z důvodu „korona krize“ nemohli vidět:

     Do konce roku 2021 prodlužujeme výstavu 150 LET ŽELEZNICE NA MOSTECKU A CHOMUTOVSKU, která představuje svět železniční dopravy v severozápadních Čechách s důrazem na Mostecko a vývoj železniční sítě od roku 1870.

     Součástí je komorní VÝSTAVA GRAFIK AKADEMICKÉHO MALÍŘE JIŘÍHO BOUDY s železniční tématikou, vystaveno je kolejiště historické modelové železnice.

     Nabízíme dvě přírodovědné výstavy: výstavu ornitologa Jaroslava Bažanta PTÁCI – VYNIKAJÍCÍ STAVITELÉ a výstavu botanika Víta Jozy PAMÁTNÉ STROMY ÚSTECKÉHO KRAJE.

     Minivýstava historika Jiřího Šlajsny k výročí 980 LET PRVNÍ PÍSEMNÉ ZMÍNKY O MOSTU V KOSMOVĚ KRONICE ČESKÉ zahrnuje mj. sbírkové předměty z 11. století.

V galerijních prostorách připravujeme dvě nové výstavy: obrazy výtvarnice Ivany Štenclové – IDENTIKIT a výstavu NÁVRAT DO STARÉHO MOSTU – TO NEJLEPŠÍ Z DEPOZITÁŘE VÝTVARNÉHO UMĚNÍ.

     Zveme Vás i na dvě stálé expozice: Ulrika von Levetzow – Anděl ve třpytu par a Ze života obyvatel Krušnohoří. Exponátem měsíce května v recepci muzea je LIŠAJ SMRTIHLAV.

     Moc se na vás těšíme. Vzhledem k současné epidemiologické situaci doporučujeme sledovat změny programu na našich webových stránkách. Konání akcí a počty osob na akci budou přizpůsobeny aktuálním vládním opatřením.

Oblastní muzeum a galerie v Mostě, příspěvková organizace

(zdroj úvodní foto: mesto-most.cz)