Vedení Ústeckého kraje deklaruje zájem více podpořit regionální producenty potravin. Oslovilo proto Krajskou agrární komoru Ústeckého kraje, se kterou chce vyjednat nejen inovaci tradiční soutěže o nejlepší regionální potravinářské výrobky, ale rovněž navázat užší spolupráci při propagaci regionálních potravinářských výrobků a propojení místních producentů s potenciálními zákazníky.

     Cílem snahy vedení Ústeckého kraje je zvýšit obecné povědomí o regionálních potravinářských produktech s lepším propojením mezi jejich producenty a potenciálními zákazníky. K tomu vedou různé náměty na inovaci tradiční soutěže o Nejlepší potravinářský výrobek Ústeckého kraje – Kraje Přemysla Oráče pořádanou Okresní agrární komorou Most, ale i zkušenosti z jiných krajů, které chce vedení kraje s Krajskou agrární komorou Ústeckého kraje projednat.

     Některé konkrétní návrhy a podněty nastínil předseda Výboru pro zemědělství a venkov Zastupitelstva Ústeckého kraje Zdeněk Plecitý: „Rádi bychom propagovali účastníky soutěže o nejlepší regionální potravinářské výrobky celoročně. Za finanční podpory Ústeckého kraje by například mohla vzniknout on-line mapa regionálních produktů, která více propojí výrobce a odběratele. Také bychom chtěli modifikovat logo a název regionální soutěže tak, aby více oslovila a zaujala odbornou veřejnost, oblast gastronomie a cateringu, jednotlivé prodejce, ale i obyvatele našeho regionu.“

     Jednání s Krajskou agrární komorou Ústeckého kraje má za úkol právě Zdeněk Plecitý, který doplnil: „Věřím, že se nám podaří zvýšit obecné povědomí o soutěži i regionálních potravinách a vymyslet nové samostatné kategorie v soutěži například o nejlepší regionální víno, nebo třeba pivo. Jsme na samém začátku.“

(zdroj: kr-ustecky.cz)