Česko stále svírají tvrdá protiepidemická opatření. Jak se v této situaci žije krásným modelkám? Na to jsme se zeptali Terezy Bohuslavové z Mostu, která se probojovala do světových TOP5 a získala jeden z hlavních titulů Miss Tourism Global 2020/2021. 
  
 
Kdy a kde se soutěž konala a jak probíhala?
     Finále soutěže Miss Tourism International se konalo letos 17. ledna v hlavním městě Malajsie, Kuala Lumpur. Kvůli koronavirové situaci se celá soutěž konala online. Na Facebooku soutěže se vysílal přímý přenos finále z Malajsie. Odborná porota hodnotila na základě podkladů, které jsme posílali během soutěže – videa a fotografie. Zaujmout porotu jsem tedy mohla jen na základě těchto materiálů. 

Kolik modelek se jí celkem zúčastnilo?
     Letos se soutěže zúčastnilo 31 modelek z celého světa. 
 
Jak náročná byla a kolik času zabrala příprava?
     Přípravy na finálový večer byly opravdu neobvyklé, ale neméně náročné. Připravit se na soutěž mi zabralo několik týdnů. Natáčela jsem spoustu různých videí, které měly striktně dané parametry – video medailonek, promo video Česká republika, video catwalk, soutěžní fotografie a podobně. Zároveň jsem musela nafotit nové profesionální fotografie, se kterými mi pomohl přední fotograf Arthur Koff. 
 
Co jste si pomyslela, když vás zastihla zpráva o skvělém umístění?
     Nejdříve jsem nevěřila, že bych porotu mohla oslnit svými videi, která dle mého názoru nebyla úplně na špičkové úrovni, jelikož jsem si je natáčela sama. První moje myšlenka byla ta, že jsem zrovna vyhrála světový titul a nemohu si užít tu báječnou atmosféru velkého finále přímo z Malajsie. Nemohu si užít ten pocit, když mi na hlavu nasazují korunku. Všechno jsem to prožívala z domova. Ale samozřejmě jsem měla obrovskou radost a byla jsem na sebe pyšná, že jsem to dokázala i přes ne příliš příznivé podmínky, které byly k dispozici. 
 
Jaké bylo ocenění a co pro vás znamená? 
     Probojovala jsem se do TOP5 a získala jeden z hlavních titulů Miss Tourism Global 2020/2021. Toto ocenění s sebou nese jisté povinnosti. Znamená to, že bych měla jako modelka cestovat do Malajsie a okolních zemí. Bohužel aktuální situace to neumožňuje a nedokážu říct, zda to bude vůbec během tohoto roku možné. 
 
Jak se žije modelkám v pandemické době?
     Pokud můžu hovořit za všechny, tato doba nás velmi zasáhla, co se modelingu týče. Jsou zrušené veškeré přehlídky, společenské akce, soutěže, nemáme zakázky. Momentálně nemůžeme ani fotit, protože to je také zakázané. Jediné, co můžeme, tak doufat, že se dá situace co nejdříve do pořádku a my budeme zase moci vykonávat práci, která nás živí a baví. 
 
Musela jste na čas změnit profesi? Čím se zabýváte?
     Aktuálně se hodně věnuji škole. V červnu mám státnice, a tak jsem si řekla, že čas, který mám, stoprocentně využiji k psaní diplomové práce a učení se na zkoušky. 
 
Rýsuje se letos nějaká další radost ve vašem oboru?
     Jelikož v dnešní době nemůžeme nic plánovat dopředu, protože nevíme, co bude platit zítra, tak nemohu říct, zda se mohu na něco těšit. V létě by mě měla čekat další světová soutěž v Jižní Koreji, která je odložená od minulého léta. Těžko říci, zda se soutěž letos uskuteční či nikoliv. Vše záleží na pandemické situaci. Pevně doufám, že bude svět zase brzy v pořádku. 
 
Jak se udržujete v kondici?
     Snažím se jíst zdravou a vyváženou stravu. Neznamená to, že držím nějaké diety. Miluji sladké a ráda si ho dopřeju 😊. Kvůli zavřeným fitness centrům jsem začala cvičit doma, což mě začalo bavit. Cvičím cca 3x týdně. Jednou týdně si zajdu na dlouhou procházku nebo výšlap. Baví mě všechny možné sporty, ať už lyžování, běžkování, bruslení nebo běhání. 

Tereza Bohuslavová 
     Narozena 22. 8. 1996. Může se pochlubit úspěchy v modelingu: 2 měsíce strávila v Miláně na módních přehlídkách, focení do časopisů, showroom a absolvovala módní přehlídky v Paříži. V soutěžích v ČR je II. vicemiss Top Model of the Year 2016, Miss Léta 2016, I. vicemiss Czech Press 2017, I. vicemiss České republiky 2018, I. vicemiss Look Bella 2019, Look Bella World 2019. V zahraničních soutěžích krásy byla finalistkou Miss Aura International (Turecko), Miss Tourism Global 2020/2021 (Malajsie). K jejím koníčkům patří modeling, běh, fitness, běžkování, lyžování, turistika, vaření. 

Připravila: L. Richterová
Foto: Daniel Šeiner