Příběh začal na podzim roku 2017, kdy naší škole pan starosta nabídl možnost účasti v projektu Česko vesluje. Ze své sportovní minulosti jsem si vzpomněl na tréninky na veslařském trenažeru a zapojení celého těla do této činnosti. A bylo rozhodnuto. V listopadu k nám do školy přivezli čtyři trenažery. Žáky jsme podrobně instruovali, jak techniku nejlépe zvládnout a celý druhý stupeň si to vyzkoušel. Vybrali jsme ty nejlepší a sestavili týmy na ostrou měřenou štafetu 4 x 200 metrů. Časy, které štafety zajely, byly natolik výborné, že jsme okamžitě dostali přizvání do ročníku, který startuje vždy v září. Přestože jsme tím pádem neabsolvovali celý rok, skončili jsme v červnu celkově z celé republiky na krásném 27. místě. Mladé sportovce disciplína velmi oslovila. Pečlivě a disciplinovaně trénovali a těšili se na každý z vypsaných závodů daného ročníku 2018/2019. Na konci sezony v rámci celé České republiky tak:

smíšená osma žáků 6. ročníku obsadila 1. místo,

smíšená čtyřka žáků 8. ročníku obsadila 1. místo,

smíšená osma žáků 8. ročníku obsadila 2. místo,

smíšená čtyřka žáků 6. ročníku obsadila 2. místo,

smíšená osma žáků 7. ročníku obsadila 3. místo.

     Celkově se ten rok naše škola v rámci republiky posunula na skvělé 6. místo a dostali jsme cenu „Skokan roku“ a nový trenažer. Do sezony 2019/2020 jsme se tedy vrhli s odhodláním a vervou. Průběh však bohužel poznamenala celosvětová pandemie a sezona byla předčasně v únoru ukončena. Průběžné, ale vlastně tak konečné výsledky závodníků naší školy v rámci celé České republiky jsou následující:

dívčí osma žákyň 6. ročníku obsadila 1. místo

smíšená čtyřka žáků 8. ročníku obsadila 1. místo    

dívčí osma žákyň 6. ročníku obsadila 2. místo

smíšená čtyřka žáků 6. ročníku obsadila 3. místo

smíšená osma žáků 7. ročníku obsadila 3. místo

smíšená osma žáků 8. ročníku obsadila 2. místo

     Po přepočítání výsledků na počet žáků školy tak v sezoně 2019/2020 ZŠ a MŠ Krupka, Teplická zvítězila. Letos jsme tak za přísných hygienických podmínek mohli převzít cenu opět v podobě veslařského trenažeru. Skvělý výsledek. Velká odměna všem zúčastněným sportovcům za chuť, energii, úsilí snahu, obětavost i soutěživost, nadšení a týmového ducha. Velké díky paní učitelce Bauckmannové za vedení a přípravu žáků na tyto i všechny sportovní akce. Jakmile se žáci vrátí zpět do školy a situace dovolí, jsme připraveni na předání ceny zúčastněným borcům a malou oslavu. Více na www.zskrupka.cz.

                                                                       Tomáš Liška, ředitel ZŠ a MŠ Krupka, Teplická

(zdroj: krupka-mesto.cz)

(zdroj úvodní foto: zskrupka.cz)