Slovo zajímavý má co dočinění se slovem zajímat se, mít zájem. Není člověk pro druhé zajímavý především tím, že se o ně zajímá, že jim projevuje svůj zájem? Každý se chceme přece cítit důležitý. Pokud nám někdo tento pocit umí dát, prioritně vyhledáváme jeho společnost, máme k němu větší důvěru, jsme otevřenější. Nebo ne?

     Uvidíte, že pokud svému komunikačnímu partnerovi, ať již doma nebo v práci, dáte dostatek prostoru k vyjádření, budete pozorně naslouchat, a dotazy ho povzbuzovat k dalšímu zamyšlení, uvidíte, že si kvalitu dialogu bude nesmírně chválit. Byť to byl skoro jen monolog.

     Jestliže zvládnete plně naslouchat, aniž byste myšlenkami utíkali jinam, přerušovali druhého nebo si kontrolovali příchozí sms, budete oblíbeným a vyhledávaným partnerem. Komu svou pozornost budete věnovat, to už je samozřejmě na vašem uvážení …

     Všimněte si, jak se cítíte, když přijdete např. ke kolegovi s nějakým dotazem a on během toho, co mu situaci líčíte, neodvrátí zrak od obrazovky PC, stihne zodpovědět email a napsat sms. Jak vám je? Jaký máte z takové komunikace pocit? Chcete, aby se takto cítili druzí? Půjdete za ním i příště? Budete mít chuť s ním své problémy rozebírat?

Vyzkoušejte si moc koučování a posuňte svůj osobní i profesní život na vyšší level!

Články a videa k zamyšlení naleznete na:

https://houdkova-profikouc.cz/

https://www.linkedin.com/…va/

https://www.youtube.com/…-Xg

https://www.facebook.com/kouc.IrenaHoudkova

Mgr. Irena Houdková