Obaly se v Teplicích – Trnovanech vyrábějí už druhé století. Zakladateli této nepřetržité historie byli v roce 1897 Adolf Hahn a Rudolf Kroker, kteří ve zdejší továrně vyráběli plechové obaly a kuchyňské náčiní. Jak šel čas, měnili se majitelé i sortiment produkce. Dnes je společnost v rukou zahraničních vlastníků, jmenuje se TRIVIUM PACKAGING a teplický závod s dvěma sty zaměstnanci vede ředitel Ing. Libor Janák.
  
Můžete nám ve stručnosti představit mateřskou firmu? 
     Jsme součástí společnosti Trivium Packaging Czech Republic, která patří do světového koncernu, působícího v Evropě a v Americe. K jeho zákazníkům patří přední výrobci působící v potravinářském, kosmetickém a chemickém průmyslu. 
 
Vraťme se domů, co je úkolem teplického závodu?
     U nás vyrábíme komponenty pro výrobu kovových obalů (plechovek), které dodáváme do našich sesterských závodů v Německu, Itálii, Holandsku a Polsku. Naše polotovary jsou určeny pro chemické výrobky, jakými jsou například barvy, laky, ředidla, tekutá mýdla a najdete je především v hobby marketech, drogeriích, ale i v automobilovém průmyslu. Pro představu čtenářů – týdenní produkce činí zhruba 8 milionů různých komponent, které po dokončení putují k tuzemským i zahraničním odběratelům. Proto klademe důraz na vysokou kvalitu výroby. V České republice dále působí dva závody Trivia ve Znojmě a ve východočeských Skřivanech, které dodávají kovové obaly do potravinářského průmyslu.

Pohled do výrobní haly.

Chystáte v nejbližší době nějaké technologické novinky?
     Vzhledem k tomu, že objem poptávky neustále roste, budeme investovat do automatických systémů, které zrychlí a zefektivní výrobu. 
 
Budete potřebovat nové zaměstnance nebo je nahradí stroje?
     I v době pandemie jedeme na plné obrátky ve třísměnném provozu a nové zaměstnance potřebujeme. 
 
Koho nejvíc a s jakou kvalifikací?
     Do provozu preferujeme vyučené lidi ve strojírenských oborech, ale pro technicky zdatné zájemce z jiných odvětví máme tréninkové centrum, kde se mohou v poměrně krátké době zaškolit. 


Co jim kromě dobře zaplacené práce nabízíte?
     K zaměstnaneckým benefitům patří 13. plat, příspěvek na stravenky, penzijní pojištění, dovolenou, vitamíny, platíme jim očkování proti chřipce a nyní připravujeme nový motivační program v podobě zlepšovacích návrhů. Autoři těch nápadů, které se budou realizovat, budou odměněni.

Zájemci se mohou hlásit na telefonním čísle 417 846 530 nebo prostřednictvím mailu sarka.soumarova@triviumpackaging.com.