Umíme si ještě vlastně věci „zasloužit“? Nebo chceme prioritně vše hned a bez větší či ještě lépe žádné námahy? Zvládáme za svými sny, plány, cíli vytrvale denně kráčet skrze trní, vydržíme „x y“ pádů, po kterých se oprášíme, a za chvíli jdeme zase dále? Jsme toho ještě schopni? Vyráží mi dech, jak rychle někteří lidé dokáží vzdát své „velké“ cíle, o kterých hrdinně a s obrovským nadšením vypráví. Ale ejhle – přijde první, často i malý zádrhel, a je po všem. Samozřejmě za to může okolí a podmínky – špatná doba, nebydlím v Praze, tam by bylo všechno jednodušší, lidi nic nechápou, nikdo mě nepodporuje, já mám vždycky smůlu… Prostě a jednoduše své snahy ze dne na den zabalí. Kam se poděl jejich „velký sen“?

     Výhodou pak pro mnoho lidí je, že se mohou následujících pár týdnů či měsíců, borci i déle, vydatně litovat. Jací jsou oni chudáci, že to přece zkoušeli, ale ONO to prostě nejde. Mají nové téma na rozhovory a prostředek, jak získat soucit ostatních. No, vždyť ty jsi takový chudáček, my víme…

     Ať se podíváte na kohokoliv úspěšného, prakticky nikdo neřekne, že se stal úspěšným ze dne na den. Bez předchozí možná až letité pěkně náročné práce, řady pokusů a omylů a dalších omylů a dalších a dalších. Že vybudoval kariéru, firmu, napsal knihu, získal medaile jen tak. Ne, ne. Všichni, možná vyjma určitých celebrit, tvrdě dřeli, dokázali si po určitou dobu odříct leckterá potěšení. Zvládli to, protože oni „to“ opravdu chtěli, opravdu tomu věřili.

     Jak jste na tom Vy? Jste na své cestě k cílům a snům dostatečně vytrvalí? Kolik pádů jste úspěšně překonali?

Vyzkoušejte si moc koučování a posuňte svůj osobní i profesní život na vyšší level!

Články a videa k zamyšlení naleznete na:

https://houdkova-profikouc.cz/

https://www.linkedin.com/…va/

https://www.youtube.com/…-Xg

Mgr. Irena Houdková