Finální dokončení výstavby cyklostezky Labská stezka je už na dohled. V letošním roce realizoval Ústecký kraj dostavbu dvou úseků, Račice – Hněvice a Třeboutice – Nučnice. Dokončení poslední části bude dle smlouvy do 31. října, v listopadu už se tedy bude moci po obou úsecích jezdit. Tím bude v současné době výstavba Labské stezky v režimu cyklostezky ukončená. Labská stezka je jednou z nejoblíbenějších evropských dálkových tras.

     „Labská stezka patří k nejlepším turistickým produktům v Ústeckém kraji, což potvrzuje i řada místních i zahraničních ocenění. Kraj do ní za deset let investoval více než 400 milionů korun, a právě dokončované úseky propojí Ústecký kraj se Středočeským,“ řekl náměstek pro regionální rozvoj a cestovní ruch Zdeněk Matouš.

     Ekonomický přínos cyklostezky pro region byl na základě loňského šetření spočítán na cca 60 milionů korun za sezónu, přičemž má stále potenciál růstu. Měření průchodů na stezce ukázala, že i v jarních měsících, kdy se život skoro zastavil, byla návštěvnost Labské stezky stálá, a na některých místech dokonce stoprocentně narostla. To je důkazem, že v současné době se právě cykloturistika může stát motorem místního cestovního ruchu.

(zdroj: kr-ustecky.cz)

Pozn.: úvodní foto – Labská stezka nabízí krásné svezení i v podzimním období

Z výstavby posledních úseků