Město Děčín pokračuje v modernizaci vybavení jednotek sboru dobrovolných hasičů (JSDH). Minulý týden si převzala JSDH z Horního Žlebu speciální terénní vozidlo POLARIS RANGER XP. Cena auta je 466 tisíc bez DPH, město ho zaplatilo ze svého rozpočtu.

      „Jak jsme již avizovali, pokračujeme v naplňování koncepce, kterou zpracoval Hasičský záchranný sbor Ústeckého kraje. Chceme, aby naše dobrovolné jednotky měly moderní vybavení a byly akceschopné,“ říká primátor města Jaroslav Hrouda.

     Speciální terénní vozidlo (čtyřkolka) bude sloužit pro zásahy v těžko přístupném terénu; vhodné je také pro lokalizaci požáru, dopravu materiálu (má valník) na místo zásahu a může pomoci i při dopravě zraněných osob z náročného terénu.  

     Město pořídí pro své JSDH i další vybavení, v současné době má požádáno o dotaci na novou cisternovou stříkačku a dopravní automobil to vše pro JSDH v Boleticích. V loňském roce město pomocí dotace pořídilo dopravní výjezdové vozidlo pro JSDH na Starém Městě.

     „Tato jednotka potřebuje ještě novou cisternu, žádost o dotaci bude podána na jaře roku 2021,“ doplnil Jaroslav Hrouda s tím, že v nedávné době došlo mimo jiné k rekonstrukci hasičské zbrojnice v Horním Žlebu. Všechny jednotky nyní navíc nyní testují nový svolávací systém Fireport, který v případě pořízení přispěje ke zvýšení akceschopnosti jednotek.

(zdroj: mmdecin.cz)