V neděli 20. 9. 2020 od 13:00 hodin se uskuteční charitativní hudební festival pro celou rodinu Párty pomáhá Nikolce a Magdalence. Hned na dvou scénách v areálu Kamencového jezera a na Letním kině proběhne bohatá kulturní produkce, která zaujme všechny věkové kategorie.

     Iniciativa vzešla z řad místních muzikantů, na které se obrátila maminka jedné z holčiček s těžkými onemocněními s prosbou o pomoc. Ti oslovili město Chomutov, které ve spolupráci s místními organizacemi spojilo síly a rozšířilo tak kulturní nabídku, která byla vzhledem k pandemii v posledních měsících značně omezena. „Nápad uspořádat rodinný hudební festival, který pomůže dvěma nemocným holčičkám, se nám velice líbil“, řekl náměstek primátora Milan Märc a dodal, že celý výtěžek ze vstupného poputuje na intenzivní neurorehabilitační péči, která není hrazena zdravotními pojišťovnami.

     Vstupné se bude vybírat zakoupením veselého náramku, a to v minimální hodnotě 50 Kč dítě a 100 Kč dospělý.

     Návštěvníci se mohou těšit na skupiny Trautenberk, Experience, Abdera, Madras, CopaCaband, zpěváky Michala Horáka, Adélu Radimcovou a Matěje Koudelku. Pozvání přijala i mladá zpěvačka, muserka a youtuberka MÍNA. „Program doplní také stánek Chomutovské knihovny, ve kterém bude připravena prezentace deskových her spolu s výtvarnou dílnou. Děti se budou moci vyřádit na nafukovacích atrakcích, kde bude polovina z celkových tržeb též darována na neurorehabilitační péči.“ řekl spoluorganizátor akce Bedřich Fryč, ředitel Chomutovské knihovny. Vstup na festival bude umožněn pouze vchodem z letního kina, vzhledem k nutné regulaci počtu návštěvníků. Kapacita areálu bude omezena na 1 000 osob v jednom okamžiku. Předpokládaný konec akce ve 21:00 hodin.

Program:

Stage Letní kino:                                           Stage Kamencové jezero:

13.00 – MÍNA                                                 14.00 – CopaCaband

14.15 – Michal Horák                                   16.15 – Adéla Radimcová

15.30 – Madras                                             17.45 – Matěj Koudelka

17.00 – Abdera

18.15 – Experience

19.30 – Trautenberk

(zdroj: chomutov-mesto.cz)