Léto a krásné počasí přímo vybízí nejen k vodním radovánkám. Hledáte, kde se vykoupat v Ústeckém kraji? Máme pro Vás několik tipů jak přírodních, tak i uměle vytvořených koupališť.

Termální koupaliště Benešov nad Ploučnicí

     Termální koupaliště se nachází v klidné části Benešova nad Ploučnicí u vjezdu do města ze směru od Děčína. Bazén je rozdělen na dvě části – hlavní bazén a dětské brouzdaliště. Rozměr bazénu je 20 x 40 m. Okolí bazénu tvoří zatravněná plocha, která slouží jako odpočinková plocha pro návštěvníky. Teplota termální vody je v průměru 26 °C. V areálu koupaliště je možnost sportovního vyžití, zejména plážový volejbal, volejbal, nohejbal, ruské kuželky, venkovní šachy. Nedaleko od koupaliště lze využít tenisové kurty. Dále je k dispozici dětský koutek s pískovištěm a dětskými atrakcemi. Občerstvení v areálu koupaliště zajišťuje kiosek, kde si přijdou chuťově na své dospělí i děti. Otevírací doba je červenec až srpen, pondělí-neděle od 10 do 20 hodin. Od 1.9. do 30.9. je otevřeno pondělí až pátek od 14 do 18:30 hodin a sobota až neděle od 10 do 18:30 hodin.  Vstupné: dospělí 50 Kč, důchodci 20 Kč, děti od 6 do 18 let 25 Kč, děti do 6 let zdarma, invalidé po předložení průkazu ZTP, ZTP/P zdarma. Koupání v poslední hodině provozu: dospělí 25 Kč, důchodci a děti (6–18 let) 10 Kč.

     V areálu koupaliště je také možnost ubytování v chatkách, apartmánu, vlastních stanech a karavanech. Chatky jsou dvou a čtyřlůžkové, mají samostatnou zakrytou verandu, umyvadlo s vodou, rychlovarnou konvici, vaření je možné ve společné kuchyňce v areálu, sociální zařízení je v areálu, v ceně je zahrnuto i celodenní užívání bazénu. Apartmán: dva pokoje, dvojlůžkový a obývací s manželskou postelí a rozkládací sedací soupravou. Součástí apartmánu je vybavená kuchyňka, sociální zařízení, terasa (možnost uschování jízdních kol). V ceně je zahrnuto i celodenní užívání bazénu. Bar Plovárna je v areálu koupaliště. Možnost pronájmu (restauračního zařízení) pro uzavřené akce (oslavy, svatby, abiturientské večírky atd.) s kapacitou 50-60 míst. Možnosti pronájmu: sluzby.mesta@benesovnpl.cz, tel.: 412 589 816, mobil: 604 691 508.

Diana Jandečková Purnochová