Město Děčín postupně obnovuje zastaralou techniku jednotek sboru dobrovolných hasičů (JSDH). V současné době má město podané dvě žádosti o dotace, a to na cisternovou stříkačku pro JSDH v Boleticích, dále pak na dopravní automobil také pro boletické dobrovolné hasiče.

      „Chceme-li mít akceschopné hasičské jednotky, musí mít kvalitní a spolehlivou techniku. Při výjezdech se nesmí stát, aby měla poruchu. Vozy staré až třicet let jsou velmi nákladné na údržbu, proto budeme techniku hasičům postupně obnovovat, “ řekl primátor města Jaroslav Hrouda. Právě boletičtí hasiči mají zastaralý vozový park, auta jsou stará desítky let a jejich údržba včetně oprav je velice nákladná.

     Jednotka na Starém Městě dostala díky dotaci nový výjezdový automobil v loňském roce. Počítá se také s další podporou JSDH v Horním Žlebu. Místní hasiči potřebují čtyřkolku, která jim umožní lepší pohyb v náročném terénu.

     Město má zájem na tom, aby jednotky hasičů měly i odpovídající zázemí. V minulých letech proběhly rekonstrukce téměř všech zbrojnic, které město financovalo ze svého rozpočtu. Na opravu hasičárny v Horním Žlebu město získalo dokonce dotaci. V současné době mají boletičtí, žlebští i křešičtí hasiči své prostory zateplené a s opravenými fasádami. Jednotka ze Starého Města na opravu čeká. Letos by zde měla být provedena přípojka plynu a pokud budou finance, tak i zateplení a fasáda.

(zdroj: mmdecin.cz)

Boletice
Křešice
Staré Město