Dne 2.6.2020 od 21:30 hodin se v letním kině na zámku v Teplicích uskutečnilo první letošní promítání. Pro návštěvníky bylo připraveno občerstvení – točené pivo, pečené klobásy … Bohužel návštěvnost nebyla velká kvůli počasí, které letnímu kinu vyloženě nepřálo – déšť a bouřky opravdu velké množství diváků nepřivedou. Snad bude platit přísloví „špatný začátek – dobrý konec“ a dalším promítáním bude počasí více přát.

     Včera se promítal dokument V síti, který pojednává o tabuizovaném tématu zneužívání dětí na internetu. Dílo Barbory Chalupové a Víta Klusáka vypráví strhující drama tří hrdinek alias „dvanáctiletých dívek“, pro které se účast na experimentu, od castingu až po osobní schůzky s predátory pod dozorem ochranky, stává zásadní životní zkušeností. Predátorské taktiky se postupně obracejí proti svým strůjcům: Z lovců se stávají lovení. Dokument se promítal ve verzi přístupné od 15 let. Letní kino na zámku ho tento měsíc uvede i ve verzi přístupné od 12 let, aby ho mohli shlédnout rodiče s dětmi, a to 6.6.2020.

     Další promítání se uskuteční dnes, 3.6. 2020 od 21:30 hodin. Na programu je drama Staříci. V hlavních rolích se představí Jiří Schmitzer a Ladislav Mrkvička jako dva dávní kamarádi z protikomunistického odboje, kteří se vydají na pro ně velmi obtížnou cestu za odplatou.

Diana Jandečková Purnochová