(Ne)tradiční výlety – Lesná v Krušných horách a okolí

     V krásných Krušných horách se probouzí jarní příroda a díky čistému ovzduší je velká viditelnost. Nabízíme tipy na výlety nedaleko Lesné, o kterých jste jistě nikdy neslyšeli. A až se řádně projdete, přijďte na chlazené pivo, limonádu či výbornou polévku k našemu občerstvovacímu okénku v Horském hotelu Lesná. Přímo na Lesné můžete obdivovat umělecké lavičky, sochy zvěrokruhu, prozkoumat arboretum (sbírku živých dřevin), geopark, rašeliniště či zabloudit v bludišti. Pro zájemce nabízíme oboru se zvířaty. Podrobné texty o tipech k těmto výletům najdete na www.horskyareallesna.cz, nebo Facebooku Horský areál Lesná a také na telefonním čísle 476 000 334 od 8:00 do 14:00 hodin ve všední dny.

     Co můžete vidět na těchto výletech? Například klouzací kámen, který je opředen mnoha pověstmi. Nachází se 2 km jižně od Brandova u opuštěného čedičového kamenolomu, 7,2 km od Lesné. Menhir je u pramene severně od obce Orasín, 6 km od Lesné. Terezina vyhlídka je krásná a najdete ji na okraji rezervace Jezerka směrem na Vysokou pec (8,1 km od Lesné). Sudetský oltář – skalní věž nedaleko Horní vyhlídky s reliéfem Říšské orlice leží od Lesné 9,6 km. Vrchol Jezerky a pozůstatky hradu Žeberk – dříve nejvýše položený hrad v severních Čechách je opředen mnoha pověstmi (7,1 km od Lesné).

     Další tipy na výlety s uvedeným počtem kilometrů od Lesné: Helenčiny vodopády (2,3 km), Eduardova skála (2,7 km), Medvědí skála (3,1 km), Kostel Nejsvětější trojice (3,2 km), Kočičí skála (3,4 km), Nový Žeberk (3,8 km), Rudolický rybník (4,2 km), Červená jáma (4,4 km), Vysílač Jedlová (4,6 km), Dřevařský rybník (4,6 km), Skalní brána (7,9 km), Zámek Jezeří (9, 4 km), Bývalá Gabrielina Huť (9,6 km).

(zdroj: krusnehory.eu)