Byl to nevšední hokejový zážitek – utkání hokejové extraligy Verva Litvínov- Sparta Praha se hrálo na moderním fotbalovém stadionu Dynama Drážďany. Bylo to poprvé v historii českého hokeje, kdy se mistrovské utkání hrálo v zahraničí. Premiéra to byla velmi vydařená, hrál se dvojzápas. První odpolední utkání mezi německými kluby druhé ligy Eislöven Dresden a Lausitzer Füchse vyhráli drážďanští 5:3. Všem hráčům patřil velký obdiv – jejich klání vytrvale a nepřetržitě provázel vydatný déšť. Druhý a to už večerní hokej českých týmu ten byl, jako když utne, zcela bez deště. Byla to velká hokejová show se vším všudy – ohňostroj, krasobruslařská exibice, dívčí bubnová kapela, roztleskávačky, laserové efekty , maskoti a mnoho dalšího. A za rekordního počtu diváků – 32.009.

Ale především, skvělý hokej českých týmu za podpory velkého počtu fandů, jak v litvínovském, tak v pražském prostoru pro skalní fandy. Z Mostu a také z Prahy vyjížděli mimořádné vlaky. My jsme jeli po dálnici a před námi nepřetržitá šňůra červených světel a ve zpětném zrcátku totéž bílých světel. Ale v ulicích velkoměsta Drážďany doprava plynulá bez komplikací až na parkoviště u stadionu a totéž při odjezdu.

Jen ten výsledek nebyl Vervě nakloněn a přesto, že hráli skvěle a utkání bylo vyrovnané, prohráli litvínovští s vedoucím mužstvem ligy těsně 2:3. No nic, bylo to první utkání v novém roce 2020 a platí-li ,, první vyhrání z kapsy vyhání ,, tak teď jsme už v očekávání mnoha vítězných zápasů. A to do Litvínova hráčům i fandům hodně přejeme. -red-