Děčín – Děčínská zoo se opět po roce promění v peklo. Tradiční mikulášská nadílka s názvem Čertovský rej v zoo čeká návštěvníky v sobotu 7. prosince od 14 hodin. Děti se mohou těšit na cestu peklem plnou pekelných bytostí, které je zasvětí do čertovského řemesla.

„V soutěžích naučíme děti vymetat čertovský komín, jíst zelí a po něm se čertovsky šklebit, zastavíme se u čertovské babičky, propadneme čertovskému hazardu a navštívíme také pekelnou kychyni. Letošní ročník Čertovského reje stylově doplní svými vizuálními a zvukovými efekty českokamenická skupina Ignis Iter, která se věnuje světelné a ohňové show,“ prozradila mluvčí zoo Alena Houšková. Kdo splní všechny úkoly, ten se může těšit nejen na dáreček od Mikuláše, ale také na buřtíka, kterého si opeče na pekelném ohni. Nadílka bude připravena pro prvních 200 dětí. Buřty budou k dispozici pouze pro děti, dospělákům zoo doporučuje donést si vlastní.

Čertovský rej v zoo podpořilo hned několik sponzorů. Balíčky pro děti jsme naplnili díky společnosti Tesco Děčín, Silisan spol. s r.o., Ovoce – zelenina MAR-MAT CZ a Valdemar Grešík. Uzeninu dodala firma Agrokomplex Verneřice. Zoologická zahrada Děčín navázala také novou spolupráci s firmou Expodum.cz, která formou sponzoringu zdarma poskytla rychle rozkládací nůžkový stan, který zoo využije jako zázemí pro pekelnou kuchyni, ale i na dalších akcích, které pořádá.

Čertovský rej v zoo je součásti Adventu v Děčíně, při němž je možné navštívit spoustu zajímavých vánočních akcí a nasát při nich tu pravou adventní náladu.