Koncerty v Olomouci a Kutné Hoře konané v pátek 1. 11. a sobotu 2. 11. odstartují projekt České nebe září, se kterým se představí více než sto hudebníků při koncertech „doma“ v Česku a rovněž v Římě v rámci Národní pouti k 30. výročí svatořečení Anežky České.

Po měsících příprav, pravidelného intenzivního zkoušení repertoáru, představí  instrumentalisté z Hudby Hradní stráže a Policie ČR, sboristé z teplického souboru Collegium hortense, mosteckého gymnaziálního sboru SMoG a další hudební nadšenci cyklus kantát o českých světcích a patronech nazvaný příznačně, České nebe. Jeho autorem je skladatel z Teplic a současně dirigent Hudby Hradní stráže a Policie ČR plk. Jan Zástěra, který zhudebnil básně současné teplické básnířky Marie Dolistové. České nebe bylo poprvé představeno již loni při příležitosti 100. výročí vzniku Československa, mimo jiné v Katedrále sv. Víta v Praze, tehdy se skládalo z celkem 11 kantát (příběhů 11 českých patronů).

Cyklus kantát České nebe si můžete přijít poslechnout 1. 11. od 19:00 do kostela Panny Marie Sněžné v Olomouci, 2. 11. od 18:00 do chrámu Nanebevzetí Panny Marie v Kutné Hoře – Sedlci nebo 8. 11. od 18:30 do Břevnovského kláštera v Praze.

Přečtěte si také poslední číslo měsíčníku RegioRevue 11/19. Pro čtenáře je magazín k odebrání zdarma na mnoha distribučních místech – nejčastěji obecní a městské úřady, turistická infocentra a knihovny. Přejete-li si měsíčník dostávat na vaši adresu volejte 602 426 526 nebo: asistentka@agenturais.cz