Sympatická třiadvacetiletá Barbora Hodačová z Teplic se v neděli 25. srpna 2019 stala novou Českou Miss.

Gratulujeme a ptáme se…

Jak náročná byla příprava a jak probíhal finálový večer prestižní soutěže krásy?

Příprava na finálový večer byla hodně náročná. Od čtvrtka do neděle jsme celý den trénovali choreografii a dodělávali poslední úpravy na šatech. Padlo hodně káv a náplastí 🙂

Konkurence byla veliká, zvítězit za Českou republiku mohla jen jedna ze šesti dívek. Na co jste myslela, když se ozvalo vaše jméno?

Úplně první, co mě napadlo, bylo, že musím jít na svojí značku! To jsme přece trénovali, když řeknou vaše jméno, musíte jít na značku! Teprve potom, když mi přišla Nikol Švantnerová předávat korunku, a měla slzy v očích, mi to došlo a jenom jsem si dokola opakovala: ,,To snad není možné“…

Kdo vás do soutěže přihlásil a kdo vám nejvíc fandil?

Přihlásila jsem se sama, ale musím říct, že to bylo na silný popud mojí nejlepší kamarádky, která mi již několik let přemlouvala, ať do toho jdu. Největším fanouškem byla bezpochyby moje maminka. Velkou podporou pro mne byli také moje sestra a přítel.

Změní se nějak váš život po tomto fantastickém úspěchu?

Určitě. Doufám, že se objeví větší pracovní příležitosti v modelingu a změna se také týká veřejnosti, kdy už moje jednání zajímá i média. Proto musí být člověk opatrnější.

Jaké nové povinnosti vám nyní přibyly?

Pokračuji dále ve spolupráci s Českou Miss a jejími partnery a také pojedu reprezentovat ­Českou republiku na světovou soutěž. To je pro mě velká čest, ovšem mám z toho i respekt, jelikož se jedná o velkou odpovědnost.

Titul České Miss vás katapultoval do soutěže Miss Universe 2019. Kdy a kde se bude konat a co obnáší příprava?

Finále Miss Universe se koná 19. prosince v Jižní Koreji. Příprava bude probíhat především v České republice, kde si musím připravit materiály na sebeprezentaci a také musím s návrhářem vymyslet národní kostým, který na finále vynesu. V Jižní Koreji musíme být již na začátku prosince a finální přípravy budou probíhat tam.

Na začátku příštího roku vás čekají státnice na Právnické fakultě Univerzity Karlovy. Čemu dáte přednost po jejich absolvování: Modelingu nebo advokacii?

Modelingu se nelze věnovat celý život, advokacii více méně ano. Modeling je moje vášeň, ale stejně tak právo. Mým snem je věnovat se momentálně po dobu kralování modelingu a potom odstartovat svou kariéru v oblasti advokacie. Doufám, že se mi také tento sen splní. (zdroj: Ladislava Richterová)